- Ticaret Puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
Bu konumuzda Freebsd'ye Minecraft server kurmayı göstereceğim.
Dosyayı ister Filezilla aracılığı ile atabilirsiniz isterseniz wget ile direkt sunucudan indirebilirsiniz.
wget kurmak isterseniz şu komutu yazınız.
Not: Hangi konumdaysanız oraya indirir. Ben home/mc altına kuruyorum.
Tekrar tekrar bu komutu girmek yerine daha basit hale getirmek için start.sh adında bir dosya oluşturup içeriğine yazabilirsiniz.
İlk çalıştırdığınızda bu şekilde bir uyarı ile karşılacaksınız. Burada yapmanız gereken şey eula.txt içerisindeki sözleşmeyi onaylamak.
Komutu girdikten sonra eula=false yazan yeri eula=true olarak çevirip kaydediyoruz. Bir ESC iki kere A tuşuna basmanız yeterli.
Daha sonra tekrardan serveri başlatma komutunu girin ve gerekli dosyaları kuracaktır.
Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra serveri kapatın.
Daha sonra server.properties dosyasında server-ip= kısmına ip adresinizi giriniz. Daha sonra oyuna erişebilirsiniz artık..
Örnek;
Eğer premium olmayanların servere girmesini istiyorsanız online-mode=true yazan yeri online-mode=false yapın.
Bu konumuzda Freebsd'ye Minecraft server kurmayı göstereceğim.
Gerekli Dosyalar
Minecraft Server'i indirmek için
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
tıklayınız. Girdiğiniz sayfadan server dosyasını indirin. Ben şuan bu konuyu hazırladığımda 1.16.4 sürümü vardı.Dosyayı ister Filezilla aracılığı ile atabilirsiniz isterseniz wget ile direkt sunucudan indirebilirsiniz.
wget kurmak isterseniz şu komutu yazınız.
pkg install wget
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.
Not: Hangi konumdaysanız oraya indirir. Ben home/mc altına kuruyorum.
Freebsd'de Java Uygulamalarını Çalıştırmak
Minecraft server java kullandığı için Freebsd'ye java'yı kurmamız gerekecek. BSD sistemlerde javayı çalıştırmak için Openjdk paketini kurmamız gerekiyor. minecraft serverin çalışması için openjdk8 sürümü gerekli. Kurulumu yapmak için şu komutu girin.pkg install openjdk8
Minecraft Serverin Kurulması İçin Yapılacaklar
Bu kurulduktan sonra şu komutu girerek serverimizi başlayabilirsiniz.1024 yazan yerler serverin kullanacağı en fazla ram miktarı bunu kendi sunucunuzun gücüne göre arttırabilirsiniz.java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui
Tekrar tekrar bu komutu girmek yerine daha basit hale getirmek için start.sh adında bir dosya oluşturup içeriğine yazabilirsiniz.
İlk çalıştırdığınızda bu şekilde bir uyarı ile karşılacaksınız. Burada yapmanız gereken şey eula.txt içerisindeki sözleşmeyi onaylamak.
ee eula.txt
Komutu girdikten sonra eula=false yazan yeri eula=true olarak çevirip kaydediyoruz. Bir ESC iki kere A tuşuna basmanız yeterli.
Daha sonra tekrardan serveri başlatma komutunu girin ve gerekli dosyaları kuracaktır.
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui
Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra serveri kapatın.
Daha sonra server.properties dosyasında server-ip= kısmına ip adresinizi giriniz. Daha sonra oyuna erişebilirsiniz artık..
Örnek;
Kod:
server-ip=192.168.1.100
Eğer premium olmayanların servere girmesini istiyorsanız online-mode=true yazan yeri online-mode=false yapın.