- Ticaret Puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
Bu konumuzda FreeBSD 13 kurulumundan bahsedeceğim. Daha önce sitemizde Freebsd kurulumlarıyla ilgili bir sürü rehber paylaşıldı ancak güncel sürüm içinde türkçe kaynak hazırlama amacı ile bu konuyu oluşturuyorum.
Bu konuda anlatılanları uygulamadan önce bilgisayarınıza kurmanız gereken programlar ve indirmeniz gereken dosyalar vardır.
Kurulum videosu;
Swap alanıyla alakalı çok sorular geldiği için diskleri elle ayarlamayı da gösterdim.
Bu konumuzda FreeBSD 13 kurulumundan bahsedeceğim. Daha önce sitemizde Freebsd kurulumlarıyla ilgili bir sürü rehber paylaşıldı ancak güncel sürüm içinde türkçe kaynak hazırlama amacı ile bu konuyu oluşturuyorum.
Bu konuda anlatılanları uygulamadan önce bilgisayarınıza kurmanız gereken programlar ve indirmeniz gereken dosyalar vardır.
- 32 bit FreeBSD 13.0:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.(32bit kurulum yapacaksanız bunu indirin)
- 64 bit FreeBSD 13.0:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.(64bit kurulum yapacaksanız bunu indirin)
- Oracle VM VİrtualBox:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
- SSH Bağlantısı için Putty:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.. (Eğer cmd ile bağlanacaksanız kurmanıza gerek yok.)
Kurulum videosu;
Swap alanıyla alakalı çok sorular geldiği için diskleri elle ayarlamayı da gösterdim.