ETKA YAZILIM ŞİKAYET KONUSU

• Konuyu açan Konuyu açan ZoldyckWork
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 31
  • Gösterim Gösterim 891
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Özel mesajları, saçma sapan şekilde konuya dahil ediyor Adminim ilgilenir misiniz @Aksu

Nasıl bir karaktersiz herif olduğunu aslında bu mesajınla belirttin. Düşünsenize iş yaptırıyorsunuz parasını vermiyorsunuz. Adam yine gelip kanka bari 100 lira at sigara alayım diyor. Ona cevap vermeyip sonrasında hakkında açılan şikayet konusunda ss'liyor :D
Para peşinde olsam konuyu açarken para talep ederim banlanmanı değil :)

Her iki tarafta 2 şer gün kendi aranızda tartışmanızdan kaynaklı uzaklaştırılmıştır.
Her iki tarafta 2 şer gün hakaret içerikli mesajlardan kaynaklı uzaklaştırılmıştır.

Burada kendi aranızda laf dalaşı edin, bir birinizi hakaret edin diye konu açtırmıyoruz arkadaşlar. Her iki tarafta savunmasını yapar, yönetim ekibi olarak inceleriz. Orta yolu bulunabilecek bir şey varsa orta yolu bulmaya çalışırız. 2 gün içinde kendi aranızda anlaşamazsanız konuyu rapor edersiniz.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
İkili tartışmaya girmeden sadece sorduğum sorulara cevap veriniz!

@ZoldyckWork
Konu üzerinde 31 adet fix attığınızı belirtmişsiniz. Bu fix işlemlerini uygulamadan önce müşteriden fix adedi ve tutarı konusunda bilgi verip onay aldınız mı?
Müşteriniz Arvis2 filesi üzerine WON sistemi kurulmasını istemiş ancak source taraflı sorun olduğunu belirtip farklı files önerisinde bulunmuşsunuz. Bu sorun neydi ve Tera2 filesine geçiş yaptığınız da fix atılmaya başlanılmış bu fixler içinde müşterinizden onay aldınız mı?

@ETKA YAZILIM
Arvis2 Filesinde Source tarafında sorun olduğunu ve size farklı files önerisinde bulunulmuş source taraflı sorun hakkında size bilgi aktarımı sağlandı mı?
Geliştirici olarak anlaşmış olduğunuz kişi en son ki anlaşılan files için fix attığı beyanında bulunmuş bu konu da size fixler hakkında bilgi ve onay alındı mı?
Aktif olarak bir geliştiriciye iş vermişken neden farklı bir geliştiriye iş verdiğinizi bizimle paylaşır mısınız?

Küfür, hakaret etmediğim halde şikayetimi belirttim. 4 Gün forumdan uzaklaştırıldım, çok teşekkür ederim ama yardımınıza ihtiyacım yok. Arkadaş hakkında dilekçe vereceğim.

İkili tartışmaya girmeden sadece sorduğum sorulara cevap veriniz!

@ZoldyckWork
Konu üzerinde 31 adet fix attığınızı belirtmişsiniz. Bu fix işlemlerini uygulamadan önce müşteriden fix adedi ve tutarı konusunda bilgi verip onay aldınız mı?
Müşteriniz Arvis2 filesi üzerine WON sistemi kurulmasını istemiş ancak source taraflı sorun olduğunu belirtip farklı files önerisinde bulunmuşsunuz. Bu sorun neydi ve Tera2 filesine geçiş yaptığınız da fix atılmaya başlanılmış bu fixler içinde müşterinizden onay aldınız mı?

@ETKA YAZILIM
Arvis2 Filesinde Source tarafında sorun olduğunu ve size farklı files önerisinde bulunulmuş source taraflı sorun hakkında size bilgi aktarımı sağlandı mı?
Geliştirici olarak anlaşmış olduğunuz kişi en son ki anlaşılan files için fix attığı beyanında bulunmuş bu konu da size fixler hakkında bilgi ve onay alındı mı?
Aktif olarak bir geliştiriciye iş vermişken neden farklı bir geliştiriye iş verdiğinizi bizimle paylaşır mısınız?
Başlık: Won Sistemi İşbirliği Sürecinde Yaşadıklarım

Daha önce forumlarda dolandırıldığım için, Won sistemi ile ilgili açtığım ilanda aracılı sistemi tercih ettiğimi belirtmiştim. Karşı taraf da bu konuda sorun çıkarmadı ve adminlerin aracı olabileceğini söyledim İlk olarak HasanMacit'i aracı yapmayı düşündüm ama forumu bıraktığını öğrendim. Bunu kendisine söylediğimde, bir anda üst üste mesajlar atarak, "Ben dolandırıcı değilim, insan hakları önemli" gibi savunmalara geçti.

Bu iyi niyetli yaklaşımı sebebiyle işi yaptırmaya karar verdim. Tüm konuşmalar MMO tutkunları çerçevesinde geçti ve elimde ekran görüntüleri dahil her türlü kanıt mevcut.

Anlaşmamız şu şekildeydi:

Won sistemi için 2500 TL karşılığında anlaştık.

İlk etapta 1500 TL peşinat istedi.

Ben de ona, "İkimiz de daha önce dolandırıldık, birbirimize güvenmek zorundayız. Sen Won sistemini yap, biz ekip olarak bakacağız. Eğer herhangi bir hata, bug veya sorun yoksa, geri kalan ödemeyi atarım" dedim.

Teslimat süresi 2 gün olarak konuşuldu. Ancak 5 gün geçti ve işi tamamlayamadı.

Sonrasında kendisi beni arayıp, "Bu sourcelerde long long hatası var" diyerek teknik bir sorun olduğunu söyledi. Ben de yine anlayış gösterip, "Tamam, senin dediğin gibi olsun" dedim. Daha fazla uzatmadan, alternatif bir çözüm sunmasını bekledim.

Bu noktada bana,Tera2 uzerinde çalıştığımız Tera2 projesini önerdi ve oraya geçtik.

Sürekli "Ben projenin başında olurum, geliştiriciniz olurum" diyerek güven vermeye çalıştı.

Ben de ona, "Bir insanın geliştirici olarak yanımda yürümesi için önce yaptığı işleri görmem lazım" dedim.

Henüz ortada iş yokken, benden 10.000 TL istedi.

Bu noktada ona şu yanıtı verdim:

"Önce işleri teslim et, sonra yeni hesap açarız. Aylık mı, günlük mü çalışacağız, ona göre planlarız."

"Şu an iş yapılmadığı için para veremem."

Kabul etti ama kısa süre sonra tekrar Tera2’de Won sistemi ile ilgili farklı şeyler talep etmeye başladı.

Ben zaten Won sisteminin sorunsuz çalıştığını biliyordum.

Ancak sürekli "Bu olmaz, elimde farklı dosyalar var, bunları eklemeliyiz" diyerek işi değiştiriyordu.

Sonunda, "Benim dediğim sistemde ticaret ekranında Won olacak, sınırsız olacak. Onu yap, hesabımızı kapatalım" dedi.

Ben de kendisine daha önce ödediğim 1500 TL’nin hâlâ onda durduğunu hatırlattım. Bu süreçte bana adım adım ilerleyelim demeye devam etti.

Ama asıl sorun şu oldu:

Bana haber vermeden tam 31 tane fix attı.

Üstelik ben ona bu hataları söylememiştim, bana sormadan kafasına göre fixler yazmıştı.

Şu an 65-250 Rina projesinde çalışıyorum ve bu projede geliştirici olmadığı için bu sorunlarla doğrudan karşılaştım.

Son olarak, yaptığı işleri değerlendirdiğimde,

Benden 1500 TL almış ama üzerine işi tamamlamamış.

Eksik işlere rağmen 3100 TL daha istemiş.

Ben de bu fixlerin zaten oyunda olup olmadığını kontrol etmemiz gerektiğini, hatalar yoksa ekstra ödeme yapmayacağımı söyledim.

Bu noktada sürekli para istemeye başladı. Üstüne üstlük "Oğlum lan" gibi ifadeler kullanarak saygısızca konuştu.

Ben evli bir insanım ve hem paramın üstüne yatması hem de yaptığı saygısızlıklar nedeniyle bu durumu kabul edemedim. İşlerin bu noktaya gelmesiyle birlikte tartışmalar yaşandı ve sonunda küfürleşmeye kadar gitti.

Sonuç olarak:

Bütün konuşmalar, ses kayıtları ve kanıtlar elimde mevcut.

İlk başta anlaştığımız iş yapılmadı.

Üzerine ek masraflar çıkarıldı ve sürekli para talep edildi.

Bana danışılmadan işler yapılıp, ekstra ücret istendi.

Yaşadığım süreci olduğu gibi aktardım. Elimdeki tüm belgelerle kanıtlayabilirim.

Son düzenleme:
Karşı taraf bana haber vermeden 31 tane fix yaptığını söyledi. Ben de ona,

"Önce piyasaya bakarım, eğer senin dediğin hesap çıkarsa hakkın neyse veririm. Ama hakkın yoksa 1 kuruş bile vermem." dedim.

Anlaşmamıza göre Won sistemini teslim ettiğinde,

Hata, bug veya herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edecektik.

Eğer sorun çıkarsa, bunları çözüp, işi tamamladıktan sonra ödeme yapılacaktı.

Ancak, fixleri çıkardıktan sonra benden 3100 TL daha istemesiyle işin içinde bir sorun olduğunu fark ettim ve güvenemedim.

Zaten ilk etapta 1500 TL almıştı. Buna rağmen, kendi kendine hesap çıkarıp benden ek ödeme talep etmeye başladı.

"Piyasa böyle, işleyiş böyle" gibi bahanelerle ısrar etti ama ben kabul etmedim.

Ne 10 bin TL ne de 1 kuruş bile vermedim, çünkü ortada iş yoktu.

Her telefon görüşmemizde sürekli para istemesi bende şüphe uyandırdı. Ona şu teklifi sundum:

1. "Ya fixleri gerçekten işe yarayacak şekilde atarsın."

2. "Ya da işi teslim edersin."

3. "Ya da zaten Won sistemi var, bazı hatalar var, onları düzelt, hesabımızı kapatalım."

Ancak ne fiyatlandırmadan ne de fixlerden haberim vardı. Eğer benim istediğim çalışmaları yapıp teslim etseydi, hakkını verip helalleşecektik ve konu kapanacaktı.

Fakat işin sonunda bana "Sen zaten daha önce BüyükHosting tarafından dolandırılmışsın, dur bir de ben dolandırayım" der gibi bir tavırla yaklaştı. Bunu fark edince müsaade etmedim ve işi tamamen kestim.

Son düzenleme:
Karşı taraf, bana önceki sourcelerden 31 tane fix yapıldığını gösteren ekran görüntüleri (SS) attı.

Ancak burada önemli bir nokta var:

Eğer gerçekten "Ben bu adamdan para aldım, ona borçluyum. Won sistemini yapamadım ama en azından 1500 TL karşılığında fix yapayım veya dediği hatayı kapatayım" diye düşünseydi, ona "Tamam" (ewh) derdim ve sorun çözülürdü.

Ama böyle bir düşüncesi olmadı. Bunun yerine, kendi kafasına göre tekrar iş çıkardı, hesap yaptı ve benden ekstra para istedi.

Ben zaten Won sisteminin oldukça karmaşık ve sıkıntılı olduğunu biliyorum.

Kolay kolay kimsenin bu sistemi eksiksiz yapamayacağını da farkındaydım.

Bu kişi de işin üstesinden gelemediği için olay buraya kadar geldi.

Anlatacaklarım bu kadar. WhatsApp, MMO Tutkunları mesajlaşmalarım ve tüm kanıtlar elimde mevcut.

İstenildiği takdirde her şeyi sunabilirim.

Ben bu tür işlerde ve forum ortamlarında acemiyim.

Buranın resmi bir platform olduğunu düşündüğüm için güvenerek işi verdim.

Bir geliştiriciye iş vermemin sebebi de buydu.

Son düzenleme:
Bu tarz sıkıntılar yaşanmaması için başta istenilen her ne ise sınırları iyice belirlenmeli ve işi yapan kişinin de müşteriden bu hizmetin tutarı şu kadar olur deyip bilgilendirdikten sonra işlemi yapması bu tarz sorunların önüne geçmesi açısından faydalı olur. Yönetim olarak bu konuyu dolandırıcılık ihlali üzerinden değerlendirmediğimizi tarafların birbiriyle olan iletişim hatalarının neticesinde sonucun böyle olduğunu düşünüyorum. Ancak istenilen iş teslim edilemediği için müşteriye iade yapılması gerekiyor.

@ZoldyckWork cuma günü(21.02.2025) mesai saatine kadar iade işlemini gerçekleştirin.

@ETKA YAZILIM iadeniz yapılmazsa konuyu rapor ediniz.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri