Efsun Güncelleme Sistemi

• Konuyu açan Konuyu açan TheAdmin33
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 193

TheAdmin33

Ah, bu şarkıların gözü kör olsun
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Editör
Ticaret Puanı
0
Mevcut efsunun değerini değişririr.

Ekran Alıntısı.webp

İndir;
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Vt;
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Son düzenleme:
Ellerine Sağlık bi kodlara bakayım dedim şurası dikkatimi çekti.

2.webp

kırmızı yerleri sil çünkü o koşulu karşılamamışsan zaten başarmışsın demektir. Ve bir de eğer GetValue’nin alacağı değer aralığını biliyorsan buna bağladığın değişkenin veri tipini (derleyicinin) otomatik seçmesi için auto değilde ona uygun veri tipi seçmek belleği optimize etmektir. Çünkü eğer GetValue bir tam sayı döndürecekse derleyici bu değişkenin veri tipini int olarak tanımlar çünkü sen bunu derleyiciye bıraktın ve literalde tam sayı varsayılan olarak int’dir.

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;

Son düzenleme:

20760 eklentisini görüntüle

kırmızı yerleri sil çünkü o koşulu karşılamamışsan zaten başarmışsın demektir. Ve bir de eğer GetValue’nin alacağı değer aralığını biliyorsan buna bağladığın değişkenin veri tipini (derleyicinin) otomatik seçmesi için auto değilde ona uygun veri tipi seçmek belleği optimize etmektir. Çünkü eğer GetValue bir tam sayı döndürecekse derleyici bu değişkenin veri tipini int olarak tanımlar çünkü sen bunu derleyiciye bıraktın ve literalde tam sayı varsayılan olarak int’dir.

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;
düzelttim.

20760 eklentisini görüntüle

Örnek ;

auto a = 5;

Derleyicinin tanımladığı

int a = 5;
auto yada int demek optimizasyon anlamında bir şey değiştirir mi emin değilim, değer zaten initilize edilirken alacağı değere göre compiler int olarak tanımlar, runtime da birebir aynı şey olur

auto yada int demek optimizasyon anlamında bir şey değiştirir mi emin değilim, değer zaten initilize edilirken alacağı değere göre compiler int olarak tanımlar, runtime da birebir aynı şey olur
Sana şöyle açıklayayım diyelim benim evime 3 arkadaşım gelecek ve ben anneme gidip diyorum ki anne benim 3 arkadaşım gelecek ve bunlar toplamda 3 m2 yer kaplar sen ona göre yer ayarla. Sonra arkadaşlarım geliyor bakıyorum annem evimiz toplamda 10 m2 olmasına ragmen 9 m2’sini bu arkadaşlarıma ayırmış. Akşam oldu eve babam geldi diğer kardeşlerim geldi babaannem ve dedem geldi sonra bi sallantı oldu baktık ki ev başımıza yıkılıyor. Ama annem gidip 9 m2 değil de 4 m2 yer ayırsaydı o eve hepimiz sığacaktık. Ev (bellek) yönetimi de bu şekilde optimize(en verimli şekilde) etmiş veya kullanmış olacaktık. (Örnek sadece anlamlandırmak için)

Geri