Çözüldü Dump Proto "LZO: cannot initialize"

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Kaptan Yosun

Moderatör
Moderatör
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar, uzun süre inceledim ancak hatayı ayıklayamadım. Dump Proro, Protoları Debug modda normal kapatıyor ve protolar çalışıyor, ancak programı Release modda derleyip protoları kapatmaya çalıştığımda 0kb'lik protolar oluşturuyor ve

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
LZO: cannot initialize

şeklinde hata veriyor. Debug modda böyle bir hata yok.

1718201314793.webp

Dump protoyu aşağıya ekliyorum. Proto txt'leri de içinde, hem debug hem release deneyebilirsiniz.

Virustotal:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Dosya Eklentileri

Bir sorun yok. Her ikisinde de sorunsuz çalışıyor.

bu dump proto bende de ayrı bir hata veriyor inanılmaz :D

Allah Allah :alala:

Bende niye olmuyor acaba Release modda? Video için taze derledim. :alsaa:

Videoda kullandığım Release sürüm dump_protoyu veriyorum.
Bir dene, eğer çalışırsa sorun visual studio kaynaklıdır. Eğer çalışmazsa bilgisayarınla alakalıdır.
.NET Framework vb. eksikler olabilir.

Dosya Eklentileri

Videoda kullandığım Release sürüm dump_protoyu veriyorum.
Bir dene, eğer çalışırsa sorun visual studio kaynaklıdır. Eğer çalışmazsa bilgisayarınla alakalıdır.
.NET Framework vb. eksikler olabilir.
Senin exe ile çalıştı. VS sürümün nedir? Benim 17.10.2

Yani eğer bana attığın exeyi benim sourceden derlediysen sorun kodda değil, o sürüme de geri düşüremem şimdi uzun iş. Acaba ne değişti de bozdu? Son sürümde zaten hangi projeyi açsam "Source kontrol devre dışı bırakılacak" gibi saçma bir yazı geliyor. Beta da değil ki güya stabil sürüm.

Yani eğer bana attığın exeyi benim sourceden derlediysen sorun kodda değil, o sürüme de geri düşüremem şimdi uzun iş. Acaba ne değişti de bozdu? Son sürümde zaten hangi projeyi açsam "Source kontrol devre dışı bırakılacak" gibi saçma bir yazı geliyor. Beta da değil ki güya stabil sürüm.
Evet senin attığın src ile derledim ve denedim. Hatta Release yapılandırmasını silip tekrar oluşturdum bir sorun olmadı.
Hem debugda hem de release de protoları sorunsuz kapattı.
Bahsettiğin uyarı hakkında ise bilgim yok fakat onunla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Eğer elinde farklı files-dump_proto vb. varsa onları deneyebilirsin. Eğer onlarda bir sorun olmazsa belki senin dump_proto nun yapılandırma ayarları farklı/yanlış olabilir. Emin değilim. Garip bir durum.

Evet senin attığın src ile derledim ve denedim. Hatta Release yapılandırmasını silip tekrar oluşturdum bir sorun olmadı.
Bahsettiğin uyarı hakkında ise bilgim yok fakat onunla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Eğer elinde farklı files-dump_proto vb. varsa onları deneyebilirsin. Eğer onlarda bir sorun olmazsa belki senin dump_proto nun yapılandırma ayarları farklı/yanlış olabilir. Emin değilim. Garip bir durum.
Yarın bakayım. dump protosu çalışan bir projem var, onun exeyi yeniden derleyip deneyeyim bir de.

Hocam denedim şimdi. Dump protosu normal çalışan projemde dump protoyu koda dokunmadan yeniden derledim ve bozuldu. Bir sebepten dolayı VS bozuyor release modu.

Bağlayıcı veya C++ ayarlarında sorun olabilir. Tuhaf bir sorun.
Daha tuhaf olan şey ise; benim kullandığım dump_proto'nun release modu hiç çalışmıyor. 0kb olarak bile kapatmıyor.
Ama benim için sorun olmadığından hiç uğraşmadım. Bu gibi toolslarda debug mod her zaman daha iyidir.

Bağlayıcı veya C++ ayarlarında sorun olabilir. Tuhaf bir sorun.
Daha tuhaf olan şey ise; benim kullandığım dump_proto'nun release modu hiç çalışmıyor. 0kb olarak bile kapatmıyor.
Ama benim için sorun olmadığından hiç uğraşmadım. Bu gibi toolslarda debug mod her zaman daha iyidir.
Bendeki biraz takıntı. Bir şey çalışmayınca içim rahat etmiyor. Ama kodda sorun olmadığını öğrendim en azından. Sağ olun

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri