Disconnect Açığı Fix

• Konuyu açan Konuyu açan ZEUS06
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 347

ZEUS06

Premium Üye
Premium Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Dün x forumda bir konu gördüm, bilenlerin parayla sattığı ve aynı hafta onlarla birlikte açılan diğer oyunları sabote etmek amacıyla kullandıkları Disconnect açığının fixi paylaşılmış. Burada paylaşılmadığını gördüm bu sebeple paylaşma kararı aldım.

DB/ClientManagerLogin.cpp bulunur.

c++:
Genişlet Daralt Kopyala
if (FindLogonAccount(r.login))
{
    sys_log(0, "LOGIN_BY_KEY already login %s %lu", r.login, p->dwLoginKey);
    TPacketDGLoginAlready ptog;
    strlcpy(ptog.szLogin, szLogin, sizeof(ptog.szLogin));
    pkPeer->EncodeHeader(HEADER_DG_LOGIN_ALREADY, dwHandle, sizeof(TPacketDGLoginAlready));
    pkPeer->Encode(&ptog, sizeof(TPacketDGLoginAlready));
    return;
}

Bu kod

c++:
Genişlet Daralt Kopyala
strlcpy(ptog.szLogin, szLogin, sizeof(ptog.szLogin));

Bununla değiştirilir

c++:
Genişlet Daralt Kopyala
strlcpy(ptog.szLogin, r.login, sizeof(ptog.szLogin));

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
bende gördüm bunu ama acaba nasıl bug yapılıyor onu da merak ettim. millet ilginç ilginç buglar buluyor.

bende gördüm bunu ama acaba nasıl bug yapılıyor onu da merak ettim. millet ilginç ilginç buglar buluyor.
Hiç yayılmaması daha doğru, her hafta piyasayı takip etmeyip tonlarca para harcayıp oyun açanlar var çoğu da bu fixleri takip etmiyor ne kadar çok kişi bilirse o kadar kötü şimdilik bence :oops:

Kodlar sızdırılalı 10 koca sene geçti, 10 yıl sonra bile iyi düzeyde C++ ve Assembly bilen birisi src içerisinde bir çok açık bulabilir ve bunları kullanabilir, bu oyunun ne kadar baştan savma ve kötü şekilde yazıldığının en net göstergesidir. Potansiyel açıkları bulup kapatmak için bazen aynı dosyaları bile birden fazla kez baştan sona incelediğim oldu ama bunu bende fark etmedim mesela, o kadar emek verip bir oyun açtıktan sonra bu kadar basit bir açık yüzünden işinin patlaması insanı delirtir, Can'a fix için teşekkürler, sana da paylaştığın için. (y)

ne işe yarıyor kısa bir özet yaparmısın en azında gören fix uygular kimseni emeği heba olmaz paylaşım içinde tşkler

Geri