Yardım cryptopp gmake j-6 komut hatası

• Konuyu açan Konuyu açan Kirphh
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 53
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Kirphh

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar tekrardan merhabalar,
Kurulum yaparken ekte göstermiş olduğum hatayı alıyorum. git clone AltyapiServer dedikten ve indirmeyi tamamladıktan sonra tar -zxf komutunu kullandım. Daha sonra Anlatımda geçen gmake j-6 komutunu ve mv libcryptopp.a ../lib komutunu kullandığımda almış olduğum hatayı gösteriyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eksik birşey yapmak istemiyorum.

Dosya Eklentileri

• eeee.webp
    eeee.webp
    78,9 KB · Gösterim: 38
Çözüm
gcc, gcc10 ve gcc13 yüklü ama ben sana gcc8 gcc9 ve gcc10 yükle demiştim. Sende yükledim demiştin. 😂😂
Aslında diğerlerine gerek yok sadcee gcc ve gcc9 yüklesen kafi zaten gccyi yüklemişsin.
pkg install gcc9 yaz yüklesin crytopu tekrar derle yani gmake -j6 kısmından tekrar başla
Mv dosya taşıma işlemlerinde kullanılır.
Libcrptopp.a lib kısmına taşınamıyo çünkü dosya derlenmemiş yani libcrptopp.a oluşmamış.
g++9 hatası vermiş derlenirken onu geçip oluşmamış dosyayı taşımaya çalışıyosun. g++9 hatası genelde gcc sürümünün uyumsuzluğundan kaynaklanır. Sürüm kontrollerini yaparsan iyi olur. Birde pkg info yazıp foto atarmısın.

Pkg İnfo sayfası

Dosya Eklentileri

• 1.webp
    1.webp
    93,1 KB · Gösterim: 29
  • 2.webp
    2.webp
    105,7 KB · Gösterim: 36
gcc, gcc10 ve gcc13 yüklü ama ben sana gcc8 gcc9 ve gcc10 yükle demiştim. Sende yükledim demiştin. 😂😂
Aslında diğerlerine gerek yok sadcee gcc ve gcc9 yüklesen kafi zaten gccyi yüklemişsin.
pkg install gcc9 yaz yüklesin crytopu tekrar derle yani gmake -j6 kısmından tekrar başla

Çözüm
Geri