- Ticaret Puanı
- 0
Selamin aleykum
aklima geldi durduk yere
(Not test edilmedi sadece fikir icin paylastım)
Soru:
Gta5 te mods klasoru aciliyor modlar onda oyun dosyalari bozulmuyor metin2 dede yapamazmiyim
Cevap:
Evet, Metin2 için de benzer bir yapı kurabilirsiniz. “Mods” klasörü kullanarak Metin2 dosyalarını doğrudan oyun dosyalarına müdahale etmeden yüklemek ve çalıştırmak mümkün. Bu yöntem, modifikasyonların kolayca eklenmesini, kaldırılmasını ve test edilmesini sağlar. Ancak, Metin2’nin bu tür bir modlama için doğal bir desteği olmadığından, bazı ayarlamalar yapmanız gerekecek. İşte bu sürecin detayları:
1. Mod Yükleme Sistemi Kurma
Metin2 istemcisinde, mevcut dosya yapısına müdahale etmeden harici bir “Mods” klasörü oluşturabilir ve modifikasyonları buradan çalıştırabilirsiniz.
Adım 1: “Mods” Klasörü Oluşturma
• Metin2’nin kurulu olduğu ana dizine gidin (ör. C:\Program Files\Metin2).
• Yeni bir klasör oluşturun ve adını Mods koyun.
• Örneğin: C:\Program Files\Metin2\Mods
2. Modların Yüklenmesi için Kod Eklemek
Metin2 istemcisinde Python betikleri üzerinden harici dosyaları çağırmak mümkündür. Bunun için root klasöründe bazı düzenlemeler yapmanız gerekir.
Adım 1: Mod Yükleme Sistemini Yazın
root/ui içindeki game.py veya system.py dosyasına şu kodları ekleyin:
Adım 2: “Mods” Klasöründeki Modları Tanımlayın
Her mod için ayrı bir klasör oluşturun. Örneğin:
C:\Program Files\Metin2\Mods\CustomGUI
Bu klasörün içine bir init.py dosyası koyun ve modun kodlarını buraya yazın. Örneğin:
C:\Program Files\Metin2\Mods\CustomGUI\init.py
3. Test Etme
1. Metin2 istemcisini başlatın.
2. Konsolda veya syserr.txt dosyasında, “Mods klasörü bulunamadı!” veya “Mod başarıyla yüklendi.” gibi mesajları görebilirsiniz.
3. Modun düzgün bir şekilde yüklendiğini doğrulayın.
4. Avantajları
• Dosya Bozulmasını Önler: Oyun dosyalarına müdahale etmediğiniz için orijinal dosyalar güvende kalır.
• Kolay Yönetim: Modları eklemek veya kaldırmak yalnızca ilgili klasörü “Mods” dizininden silmeyi gerektirir.
• Yedekleme Gerekmez: Ana dosyalara dokunmadan istediğiniz kadar mod yükleyebilirsiniz.
5. Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Hatalı Kod: Eğer bir modda hata varsa, diğer modları veya oyunu etkileyebilir. syserr.txt dosyasını kontrol edin.
• Uyumluluk: Metin2 istemcisi, bu tür bir sistem için tasarlanmadığından bazı modifikasyonlar düzgün çalışmayabilir.
• Resmi Sunucular: Bu tür modifikasyonlar yalnızca özel sunucularda kullanılmalıdır. Resmi sunucularda bu tür düzenlemeler yasak olabilir.
Eğer bu sistemi kurarken herhangi bir yerde takılırsanız, sorularınızı sorabilirsiniz! Daha ileri düzey yardım gerekiyorsa da detaylı şekilde açıklayabilirim.
aklima geldi durduk yere
(Not test edilmedi sadece fikir icin paylastım)
Soru:
Gta5 te mods klasoru aciliyor modlar onda oyun dosyalari bozulmuyor metin2 dede yapamazmiyim
Cevap:
Evet, Metin2 için de benzer bir yapı kurabilirsiniz. “Mods” klasörü kullanarak Metin2 dosyalarını doğrudan oyun dosyalarına müdahale etmeden yüklemek ve çalıştırmak mümkün. Bu yöntem, modifikasyonların kolayca eklenmesini, kaldırılmasını ve test edilmesini sağlar. Ancak, Metin2’nin bu tür bir modlama için doğal bir desteği olmadığından, bazı ayarlamalar yapmanız gerekecek. İşte bu sürecin detayları:
1. Mod Yükleme Sistemi Kurma
Metin2 istemcisinde, mevcut dosya yapısına müdahale etmeden harici bir “Mods” klasörü oluşturabilir ve modifikasyonları buradan çalıştırabilirsiniz.
Adım 1: “Mods” Klasörü Oluşturma
• Metin2’nin kurulu olduğu ana dizine gidin (ör. C:\Program Files\Metin2).
• Yeni bir klasör oluşturun ve adını Mods koyun.
• Örneğin: C:\Program Files\Metin2\Mods
2. Modların Yüklenmesi için Kod Eklemek
Metin2 istemcisinde Python betikleri üzerinden harici dosyaları çağırmak mümkündür. Bunun için root klasöründe bazı düzenlemeler yapmanız gerekir.
Adım 1: Mod Yükleme Sistemini Yazın
root/ui içindeki game.py veya system.py dosyasına şu kodları ekleyin:
Python:
import os
class ModLoader:
def __init__(self):
self.mods_path = "Mods" # Mods klasörünü tanımlayın
self.loaded_mods = []
def load_mods(self):
if not os.path.exists(self.mods_path):
print("Mods klasörü bulunamadı!")
return
# Mods klasöründeki tüm modları yükleyin
for mod_name in os.listdir(self.mods_path):
mod_path = os.path.join(self.mods_path, mod_name)
if os.path.isdir(mod_path):
try:
self.load_mod(mod_path)
except Exception as e:
print(f"Mod '{mod_name}' yüklenirken hata oluştu: {e}")
def load_mod(self, mod_path):
init_file = os.path.join(mod_path, "init.py") # Her mod için bir init.py dosyası
if os.path.exists(init_file):
exec(open(init_file).read(), globals()) # Modun kodlarını çalıştır
self.loaded_mods.append(mod_path)
print(f"Mod '{mod_path}' başarıyla yüklendi.")
else:
print(f"Mod '{mod_path}' içinde init.py bulunamadı.")
# Modları başlatın
mod_loader = ModLoader()
mod_loader.load_mods()
Adım 2: “Mods” Klasöründeki Modları Tanımlayın
Her mod için ayrı bir klasör oluşturun. Örneğin:
C:\Program Files\Metin2\Mods\CustomGUI
Bu klasörün içine bir init.py dosyası koyun ve modun kodlarını buraya yazın. Örneğin:
C:\Program Files\Metin2\Mods\CustomGUI\init.py
Kod:
import ui
class CustomGUI(ui.ScriptWindow):
def __init__(self):
ui.ScriptWindow.__init__(self)
self.__LoadWindow()
def __LoadWindow(self):
print("Custom GUI loaded!")
1. Metin2 istemcisini başlatın.
2. Konsolda veya syserr.txt dosyasında, “Mods klasörü bulunamadı!” veya “Mod başarıyla yüklendi.” gibi mesajları görebilirsiniz.
3. Modun düzgün bir şekilde yüklendiğini doğrulayın.
4. Avantajları
• Dosya Bozulmasını Önler: Oyun dosyalarına müdahale etmediğiniz için orijinal dosyalar güvende kalır.
• Kolay Yönetim: Modları eklemek veya kaldırmak yalnızca ilgili klasörü “Mods” dizininden silmeyi gerektirir.
• Yedekleme Gerekmez: Ana dosyalara dokunmadan istediğiniz kadar mod yükleyebilirsiniz.
5. Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Hatalı Kod: Eğer bir modda hata varsa, diğer modları veya oyunu etkileyebilir. syserr.txt dosyasını kontrol edin.
• Uyumluluk: Metin2 istemcisi, bu tür bir sistem için tasarlanmadığından bazı modifikasyonlar düzgün çalışmayabilir.
• Resmi Sunucular: Bu tür modifikasyonlar yalnızca özel sunucularda kullanılmalıdır. Resmi sunucularda bu tür düzenlemeler yasak olabilir.
Eğer bu sistemi kurarken herhangi bir yerde takılırsanız, sorularınızı sorabilirsiniz! Daha ileri düzey yardım gerekiyorsa da detaylı şekilde açıklayabilirim.