- Ticaret Puanı
- 2
Bu konumuzda uygulayacağımız egzersiz konusu ise 1'den 1000'e kadar olan sayıların toplamı olacaktır.
Matematiksel olarak işlem şöyledir;
Bu matematiksel ifadeyi en az satır kullanarak c dilinde yazmalısınız.
Bu tarz egzersizleri yapmamızın sebebi programlamam mantığını öğrenmek ve algoritma becerimizi geliştirmek. Tecrübe kazandıkça algoritmaları daha iyi kurabilir ve kodlara dökebilirsiniz. İsteyenler kendi yazdığı kodları yorumlara ekleyebilir.
Aşağıda benim yazdığım kodlar bulunmaktadır. Eğer kendiniz öğrenmek istiyorsanız bu egzersizi kendiniz yapmaya çalışın daha sonra benim kodlarıma bakın.
Bu egzersizi yaptıysanız bir sonrakine geçebilirsiniz: C Egzersizleri 4: Klavyeden Girilen N Tane Sayının Toplamı
Matematiksel olarak işlem şöyledir;
Z = 1+2+3+4+. . . . . . . + 1000
Bu matematiksel ifadeyi en az satır kullanarak c dilinde yazmalısınız.
Bu tarz egzersizleri yapmamızın sebebi programlamam mantığını öğrenmek ve algoritma becerimizi geliştirmek. Tecrübe kazandıkça algoritmaları daha iyi kurabilir ve kodlara dökebilirsiniz. İsteyenler kendi yazdığı kodları yorumlara ekleyebilir.
Aşağıda benim yazdığım kodlar bulunmaktadır. Eğer kendiniz öğrenmek istiyorsanız bu egzersizi kendiniz yapmaya çalışın daha sonra benim kodlarıma bakın.
C:
#include <stdio.h>
#include <locale.h>
#include <string.h>
/*
* Whistle - 16.04.2021 - 23:36
*/
int main(int argc, char* argv[])
{
setlocale(LC_ALL, "Turkish");
//1'den 1000'e kadar olan sayılar toplanacağı için - değer alamaz bu yüzden unsigned verdim.
unsigned int toplam = 0;
for (unsigned int i = 1; i <= 1000; i++)
{
toplam += i;
}
printf("1~1000'e kadar olan sayının toplamı: %d", toplam);
system("pause");
}
Bu egzersizi yaptıysanız bir sonrakine geçebilirsiniz: C Egzersizleri 4: Klavyeden Girilen N Tane Sayının Toplamı