İnternetteki Her Şeyi Kaydedip Devasa Bir Ücretsiz Arşiv Oluşturan "Internet Archive", Siber Saldırıya Uğradı

yunus0399

YunusEmreOfficial
MT Üye
Mesaj
798
Çözümler
13
Beğeni
561
Puan
839
Ticaret Puanı
0
Siber saldırı nedeniyle Internet Archive’a ve Wayback Machine’e erişilemedi

İnternet sayfalarının geçmişine ulaşmanızı sağlayan Wayback Machine ile tanıdığımız Internet Archive, son günlerde neden siteye erişilemediği konusunda açıklama yaptı. Organizasyon, siber saldırı altında olduğunu belirtti.

The Internet Archive, hiç şüphesiz internetin en kullanışlı platformlarından biri. Kâr amacı gütmeyen organizasyon, Wayback Machine yoluyla âdeta “internetin arşivi” görevi görüyor ve sitelerin geçmişlerine ulaşmanıza olanak tanıyor.

Ancak son birkaç gündür Internet Archive’a ve Wayback Machine’e erişimde sorunlar yaşanıyordu. Neden böyle bir şey olduğu kullanıcılar tarafından merak edilirken organizasyondan açıklama geldi.

daf00ae666f9a144a1efdb7b9169b5414ef96586.jpeg



Dün paylaşılan bir blog gönderisi yoluyla yapılan açıklamada, platformun siber saldırı altında olduğu ifade edildi. Organizasyon, 3 gün boyunca DDoS saldırılarına maruz kaldığını ifade etti. Geçen hafta sonu X üzerinden yapılan bir paylaşımda kötü niyetli kişilerin saniyede on binlerce yanlış bilgi talebi yaptığı ve kesintilerin yaşandığı belirtilmişti.

Salı günü yapılan açıklama ise saldırıların siteyi hedeflemeyi bırakmadığını ve bu yüzden kullanıcıların erişim sorunları yaşamaya devam ettiğini gösterdi. Neyse ki gelen açıklamada sitedeki verilerin etkilenmediği ifade edildi. Yani tüm arşiv zarar görmeden duruyor. Saldırıların kim tarafından yapıldığına ilişkin ise herhangi bir bilgi yok.
 
vay be adamlar şuraya bile saldırıyo
 
Aslında kendi lokal internet archive'mızı kendimiz bir şekilde oluşturabilseydik böyle bir şeye gerek de duyulmaz sonra saldırı olduğunda da kimse bundan dert yanmaz.

edit: galiba fazla açgözlülük ediyorum :P
 
Son düzenleme:
Forumun geçmişine bakmak için iyi oluyor bu site :D
 
Aslında kendi lokal internet archive'mızı kendimiz bir şekilde oluşturabilseydik böyle bir şeye gerek de duyulmaz sonra saldırı olduğunda da kimse bundan dert yanmaz.

edit: galiba fazla açgözlülük ediyorum :p
yok aslında o mümkün değil, mümkünde maliyet hayli artar. Bir süre sonra maddi gücün de dayanmaz.

Forumun geçmişine bakmak için iyi oluyor bu site :D
😂😂😂 Herşey için kullanılıyo. Güzel site. Şuanlık sorunsuz devam ediyor.
 
Üst