Resimlere logo eklemek bile durdurmuyor bu arkadaşları. Birkaç konumda fark ettim logoyu silmişler. (Ancak bazı yerleri gözüküyordu)
Gelelim tepkiye göre dosya indirme olayına. Sitemiz neredeyse 9 yılını dolduracak. Önceliğimiz üyelerimiz ve ziyaretçilerimizin zorlanmadan içeriğe ulaşmasını sağlamak. Bu politikamız gereği adblock tarzı engel bile eklemiyoruz. Siteyi benimseyen kapatır düşüncesi ile ilerliyoruz.
Forum dışı linkler için üyelik şartı mevcut ancak eklentiler için henüz bir kısıtlama mevcut değil. Belki resim dosyaları hariç diğer eklere üyelik şartını olacak şekilde sisteme eklenti yazabilirim. Mevcut sistem ne yazık ki buna izin vermiyor. Ya hepsini kapatacaksın yada hiçbirini
Konuda belirtilen tepki verip indirme engeli için ise evet mantıklı olabilir. Ancak bu konunun yönetim ekibimiz tarafından da tartışılması lazım.
Kaynak gösterildiği sürece sitemizdeki konuları paylaşabilirler. Bunu yaptıkları zaman bizde başka yerden alıntı konular için bildirim alırsak kaynak ekleriz. Ancak bu durum iki taraflı olmalı. Hep tek taraflı olmamalı. “Sistem başkasına ait, alıntı” şekilde yazmak kaynak göstermek değil. Kelime oyunları ile kimse kimseyi kandırmasınlar bence. Nereden alınıyorsa belirtilmeli. Ancak bu da büyük bir gelişmedir.
Sürekli olarak üyelerimizden sizin konularınız şuralarda paylaşıldı, benim konularım buralarda paylaşıldı bildirimlerini almaktan gerçekten sıkıldım. Eskiden severek takip ettiğim forum sitelerini bu gerekçe ile artık ziyaret etmek dahi istemiyorum. Farkında olmadan saygınlıklarını yitiriyorlar. Yabancılar siteler bile kaynağını belirtirken türk sitelerinde bu döngünün kırılamaması beni çok üzüyor. (Mesajımda isim belirtmiyorum. Üstüne alınmak isteyen alınsın.)
Sonuçta internet ortamında bir rekabet var. Ticaret var. Duygusal davranarak ne yazık ki yönetemezsiniz. Çokta kafaya takmadan önümüze bakmamız gerekiyor.
MMO Tutkunları yeni kurulan bir site değil. Köklü, gelenekleri olan ve özgün bir sitedir. 9 senedir edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak ilklere imza atmaya devam edeceğiz. Bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ederim.